New investigations

Діагностика гельмінтозів та лямбліозу в лабораторії УЛДЦ

Лабораторія Українського лікувально-діагностичного центру проводить пакетні дослідження на визначення антитіл IgG до гельмінтів (у тому числі діагностика гельмінтозів зооносного походження – токсокарозу) та сумарних антитіл Ig(G+M+А) до лямблій (одноклітинних паразитів) із використанням методу імуноферментного аналізу (ІФА). 

Код дослідження К0120 – Аскаридоз, Лямбліоз та Токсокароз: Ab Ig (G+M+A) Lamblia intestinalis, Ab IgG Ascaris lumbricoides, Аb IgG Toxocara canis.
Матеріал – сироватка, плазма (EDTA).
Вартість – 799 грн.

Код дослідження К0121 – Антитіла до гельмінтів: Аскариди, Лямблії, Токсокари, Ехінокок, Опісторхії, Трихінели.
Матеріал – сироватка, плазма (EDTA).
Вартість – 1699 грн.

В Україні частіше стали виявляти паразитарні інвазії, які ще кілька років тому були рідкісними для нашого регіону: українці стали вживати більше морепродуктів та частіше виїжджати за кордон. Але, найчастіше хворіють діти віком від 2 до 7 років, що обумовлено повторними зараженнями через ще недостатньо сформовану і закріплену культуру поведінки та культуру особистої гігієни, через слабкі захисні бар’єри дитячого організму в цьому віці.

Комплексний підхід до діагностики гельмінтозів та протозойних хвороб

До діагностики гельмінтозів та протозойних хвороб варто підходити комплексно: існує можливість як маскуватися під інші хвороби, так і можливість бути причиною хронізації уже наявних недугів. Гельмінтози складно діагностувати через можливу довгу відсутність яйцекладки, через відсутність самок-паразитів в організмі, через помилки преаналітичного на аналітичного етапів (підготовки та власне діагностики) та ін. Однократне дослідження фекалій – мікроскопія калу – не достатньо інформативне: необхідно провести декілька досліджень підряд (у випадку з ентеробіозом 3–4 забори з інтервалом в 3–5 днів) щоб відтворити реальну картину. ІФА на гельмінти – високочутливий метод, однак низькоспецифічний: до діагностики варто підходити комплексно.

В загальному гематологічному аналізі крові слід звертати увагу на еозинофілію (підвищений рівень еозинофілів). Еозинофілія і збільшення рівня загального IgE – найбільш чіткі неспецифічні критерії паразитарного втручання.

Лабораторія УЛДЦ проводить паразитологічне та протозологічне дослідження калу та дослідження зішкрібу прианальної ділянки.

Код дослідження К0110 – Паразитологічне та протозологічне дослідження калу: Найпростіші, Яйця гельмінтів (метод концентрування Parasep).
Матеріал – кал.
Вартість – 159 грн.

Код дослідження К0105 – Ентеробіоз: паразитологічне дослідження зішкрібу прианальної ділянки.
Матеріал – зшкребок з шкіри періанальної ділянки.
Вартість – 159 грн.

Дякуємо, що залишаєтеся з нами! Слава Україні!